Üç Renkli Muhallebi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Renkli MuhallebiÇilekli muhallebi için 2 su bardağı su 1 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı çilek suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 15 gr tereyağı Kakaolu muhallebi için 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 1 yumurta Sade muhallebi için 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 1 yumurta 15 gr tereyağı Üzeri için 200 gr bitter çikolata 6 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata Üç renkli muhallebi: Su, şeker, yumurta, çilek meyveli sos,nişasta ve unu tencereye alıp pütürsüz kıvama gelene kadar çırpınKısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirinTereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpınMuhallebiyi fanus şekilli kalıplara paylaştırın Üzerini spatula ile düzeltinBuzdolabında 45 dakika bekletin Kakaolu muhallebi için, süt, şeker, nişasta, un, kakao ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpınKısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Tereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın Muhallebiyi kalıplara paylaştırınÜzerini spatula ile düzeltinBuzdolabında 45 dakika bekletin Sade muhallebi için, süt,şeker, nişasta, un ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpınKısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Tereyağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alınMikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpınMuhallebiyi kalıplara paylaştırınÜzerini spatula ile düzeltinBuzdolabında 45 dakika bekletin Bitter çikolatayı benmari usulü eritinKalıpları servis tabaklarına ters çevirip alınÜzerlerine çikolatayı gezdirip fıstıkla süsleyin10 dakika bekletip servis yapın |
|