Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, muhallebi

Haşhaşlı Muhallebi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Muhallebi





25 su bardağı süt
2 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen~vişne)
15 gr yumuşatılmış tereyağı

Haşhaşlı muhallebi:
Fırını 150 dereceye ayarlayın Sufle kaplarını margarin ile yağlayın Sütü ısıtın Yumurtalar, şeker ve haşhaş tohumunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Sütü bu karışıma ilave edip tekrar çırpın Sufle kaplarına paylaştırın Kapları fırın tepsisine yerleştirin Yarısına gelecek kadar su ile doldurup yaklaşık 1 saat kadar pişin Üzeri kızarınca fırından alıp oda ısısına gelmesini bekleyin Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra meyvelerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.