Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananas, flambe

Ananas Flambe

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Flambe





1 ananas
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
4 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı likör
1 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Ananas flambe:
Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin Kenarlarını ve kabuklarını soyun İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın Tereyağı ile şekeri tavada eritin Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin Dilimler esmerleşince tavadan alın Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın


Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.