![]() |
Karamelli Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Armut Tatlısı![]() 6 armut 100 gr tereyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 4 kahve fincanı tozşeker 1 çay bardağı krema 1 çorba kaşığı su Hamur için 2 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gr margarin 75 gr tereyağı 3 çorba kaşığı su Üzeri için 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı susam 1 çay bardağı pudraşeker 1 su bardağı böğürtlen püresi Karamelli armut tatlısı: Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() Karamel sos için şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak karamelize edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|