Kremalı İrmik Pudingi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı İrmik Pudingi![]() 4 su bardağı süt 7 çorba kaşığı tozşeker 7 çorba kaşığı irmik 2 çorba kaşığı kakao 2 paket vanilya Krema için 1 su bardağı süt 1 çay bardağı taze portakal suyu 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu Yarım çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı su Yarım paket vanilya 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata 1 tatlı kaşığı rendelenmiş bitter çikolata Kremalı irmik pudingi: Süt, şeker, vanilya ve irmiği bir tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateştedevamlı karıştırarak pişirin ![]() İrmikli pudingin üçte birini başka bir kaba döküp kakao ekleyin İyice yedirene kadar karıştırın![]() Çukur bir cam kabı hafif ıslatın Sade ve kakaolu pudingi değişimli olarak ilave edin Üzerini spatula ile düzelterek yayın Buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin![]() Krema için, nişastayı tencerede suyla ezin Tozşeker, süt ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte koyulaşanakadar karıştırarak pişirin Portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın Bir taşım kaynatıp ocaktan alın Mikserleçırparak soğutun ![]() İrmikli pudingi servis tabağına ters çevirip alın Üzerine kremayı gezdirip beyaz ve bitter çikolata ile süsleyin Servis yapın
|
|
|
|