![]() |
Armutlu Ve Çikolatalı Mus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Ve Çikolatalı Mus![]() 3 yumurta 200 gr bitter çikolata 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım su bardağı tozşeker 2 tatlı kaşığı granül kahve 1 paket toz kremşanti 1 su bardağı soğuk süt 1 tutam tuz Armutlu sos için 4 armut 1 su bardağı kayısı suyu (veya taze sıkılmış mandalina suyu) 1 çorba kaşığı tozşeker 4 tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti (veya kaymak) Armutlu ve çikolatalı mus: Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın ![]() ![]() köpük olana kadar çırpın ![]() Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Toz kremşantiyi bir kaba dökün ![]() ![]() ![]() akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() Armutları soyup dilimleyin ![]() ![]() ![]() Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin ![]() birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|