Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, kuru, toplar

Kuru Kayısılı Toplar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Toplar





200 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı krema
1 damla kayısı esansı
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
2 yumurta

Üzeri için
2 yumurta akı
İnce çekilmiş antep fıstığı içi

Kuru kayısılı toplar:
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin Karışımı hamur yoğurma kabına alın

Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin Yumuşak bir hamur yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Renkli kek kağıtlarına paylaştırın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.