![]() |
Ballı Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Krep TarifiBallı Krep Tarifi ![]() Malzemeler: 90 gr un(2/3 su bardağı) 2 Yemek kaşığı toz şeker 200 ml süt 2 Adet yumurta 3 Yemek kaşığı portakal suyu 120 gr tereyağı 200 gr krema 1/2 Su bardağı bal 4 Adet yumurta sarısı 40 gr dolmalık fıstık 250 gr frambuaz 4 Yemek kaşığı frambuaz likörü Tuz Yağlı kağıt Hazırlanışı: Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun ![]() Süt, yumurta ve portakal suyunu katın ![]() 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin ![]() Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin ![]() Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin ![]() Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin ![]() Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin ![]() Daha sonra ateşten alın ![]() Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun ![]() Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün ![]() Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin ![]() Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın ![]() pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin ![]() Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın ![]() Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|