Ballı Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Güllaç![]() 5 güllaç yaprağı 3 çorba kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 3 su bardağı sıcak süt 2 yumurta Kızartma için sıvıyağ Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Limon suyu Ballı güllaç: Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın![]() Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün![]() Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|