Çikolata Soslu Armut |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Armut6 olgun armut İkiye kesilmiş 1 limon Yarım limon suyu 1 kahve fincanı tozşeker 1 çubuk tarçın Sos için: Yarım su bardağı süt kreması 1 su bardağı kahverengi tozşeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 200 gr bitter çikolata Çikolata soslu armut: Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun Tozşeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin Armutları kevgirle alıp suyunu süzün Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın 5 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun |
|