Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler600 gr şeftali 600 gr kayısı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket vanilya 80 gr toz şeker 40 gr mısır nişastası Hamuru için 125 gr un 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 50 gr toz şeker 60 gr tereyağı 65 gr yoğurt Kayısılı ve şeftalili cobbler: Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin Dondurma ile servis yapın |
|