Çikolatalı Ve Muzlu Krep |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Ve Muzlu Krep2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 yumurta 1 tutam safran 1 tutam tuz 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 muz Süslemek için 1 paket bitter çikolata 1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi Nar taneleri Nane yaprakları Çikolatalı ve muzlu krep: Elenmiş un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın Teflon tavayı bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirinKağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin Tavaya her seferinde sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın Çikolatayı benmari usulü eritin Muzları soyup dilimleyin Kararmaması için üzerlerine birkaç damla limon sıkın Kreplerden birini servis tabağına alın Yarısına birkaç muz dilimi yerleştirin 1 tatlı kaşığı kadar fındık içi serpiştirin Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirerek dökün Krebin diğer kenarını iç malzemenin üzerine gelecek şekilde kapatın Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın Nar taneleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın |
Çikolatalı Ve Muzlu Krep |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Ve Muzlu KrepSidre Nickli Üyeden Alıntı 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 yumurta 1 tutam safran 1 tutam tuz 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 muz Süslemek için 1 paket bitter çikolata 1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi Nar taneleri Nane yaprakları Çikolatalı ve muzlu krep: Elenmiş un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın Teflon tavayı bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirinKağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin Tavaya her seferinde sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın Çikolatayı benmari usulü eritin Muzları soyup dilimleyin Kararmaması için üzerlerine birkaç damla limon sıkın Kreplerden birini servis tabağına alın Yarısına birkaç muz dilimi yerleştirin 1 tatlı kaşığı kadar fındık içi serpiştirin Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirerek dökün Krebin diğer kenarını iç malzemenin üzerine gelecek şekilde kapatın Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın Nar taneleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın sidre bayılırım bu tarife kesin çok güzel olur denemeliyim teşekkürler waffle de benziyor |
|