Çilekli Ve Elmalı Galette |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Ve Elmalı GaletteHamuru için 25 su bardağı un 1 çay bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı mısır unu 1 tutam tuz 115 gr tereyağı 2 yemek kaşığı limon suyu İç malzeme için 1 yeşil elma 250 gr çilek Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kenarları için 1 yumurta akı 2 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı file badem Üzeri için Çilek dilimleri File Antep fıstığı Çilekli ve elmalı galette: Sütü ısıtın Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar karıştırın Limonlu süt karışımını ilave edin Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Çilekleri doğrayıp birlikte geniş bir kaseye alın Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın |
|