![]() |
Ekmekli Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekli Dondurma![]() 2 elma 30 gr tuzsuz tereyağı 1 çay kaşığı tarçın 1 limonun rendelenmiş kabuğu 100 gr labne peyniri 2 yumurtanın akı 2/3 su bardağı krema Bir çorba kaşığı limon suyu Taze nane yaprakları Tarçınlı ekmek için 6 kalın tost ekmeği 1 yumurta 1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya 150 ml krema 5 çorba kaşığı pudra şekeri 1/2 çorba kaşığı tarçın 30 gr tuzsuz tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Ekmekli dondurma: Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın ![]() ![]() Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın ![]() ![]() ![]() Ekmekleri servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|