Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mus, zencefilli, şeftalili

Şeftalili Ve Zencefilli Mus

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Ve Zencefilli Mus





2 çorba kaşığı margarin
2 şeftali
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
1 paket labne peyniri
1 fincan yoğurt
2 çorba kaşığı şeftali suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Şeftalili ve zencefilli mus:
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin Birkaç dilimini süsleme için ayırıp kalan şeftalileri küp şeklinde doğrayın

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin Bademleri ikiye ayırıp yağsız tavada birkaç dakika kavurun Derin bir kapta doğranmış şeftali, Hüner, zencefil, yoğurt, şeftali suyu, labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın Tek kişilik kalıpları yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın Buzdolabında iyice donması için 1 gün bekletin

Musların kalıptan kolayca çıkması için, kalıbı ılık suya batırıp çıkarın Servis tabaklarına ters çevirerek alın Şeftali dilimleri ve bademle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.