Elmalı Ve Fıstıklı Pay |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Ve Fıstıklı Pay2 su bardağı un 6 yemek kaşığı soğuk su Yarım su bardağı tereyağı Elmalı harç için 3 elma 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı Süslemek için İri çekilmiş Antep fıstığı Toz fıstık Elmalı ve fıstıklı pay: Fırını 180 dereceye ayarlayın Un ve ufak parçalar halinde kesilmiş tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun Sert bir hamur hazırlayın ve hamuru yumuşamaması için uzun süre yoğurmayın Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin Buzdolabından alıp, hamuru ikiye bölün ve 30 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açın 23-24 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın Hamuru kalıba yerleştirin Kalıptan taşan hamurları diğer hamura ilave etmek üzere koparın Elmalı harç için, elmaları rendeleyip diğer malzemelerle bir kapta karıştırın Hamurun üzerine yayın Buzdolabından diğer hamuru alıp merdane ile açın ve tartın üzerini kaplayın Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin Üzerine çatalla delikler açın Tart kalıbının kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın ve 25 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 25 dakika daha pişirin Ilınınca servis yapın |
|