Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, dondurmalı, güllaç

Dondurmalı Ballı Güllaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Ballı Güllaç





1 çay bardağı süzme çiçek balı
6 güllaç yaprağı
35 su bardağı süt
15 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için
Süzme çiçek balı
Toz Antep fıstığı
Vanilyalı dondurma
Taze meyve

Dondurmalı ballı güllaç:
Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın Güllacı dilimleyip servis tabağına alın Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin Toz fıstık serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.