Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, şakşuka

Şakşuka Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şakşuka Tarifi







Malzeme listesi

6 adet orta boy patlıcan

3 adet çarliston biber

1 adet kırmızı dolmalık biber


Sos için


6 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 diş sarımsak (dövülmüş)

1 çay kaşığı tuz


Kızartmak için


1 su bardağı sıvıyağ


Öncelikle, patlıcanları çizgili şekilde, alacalı soyun Uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın Acısının çıkması için bol tuzlu suda 15-20 dakika bekletin Yeşil ve kırmızı biberleri de ayıklayıp yıkayın Sonra da ince halkalar şeklinde doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırın Önce patlıcanları karıştırarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın Sonra biberleri de kızartıp, patlıcanlarla karıştırın Sos için; domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın Zeytinyağında 5-6 dakika kadar pişirin Tuzunu ve sarmısağını ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Hazırladığınız bu sosu kızartmalarla karıştırın, servis tabağına boşaltın İsterseniz süzme yoğurtla da servis yapabilirsiniz
Şakşuka tarifi 2
Patlıcanların bütün kabuklarını soyun küp küp doğrayın Patatesi, kabağı, biberi küp küp doğrayıp, ayrı ayrı kızartın Domatesleri tencereye rendeleyin Sarmısağı ince kıyın kısık ateşte pişirin Ketçap, sirke ve şekeri ekleyip, sos suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin Kızarttığınız sebzeleri bir tepsiye alın 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin İnce kıyılmış maydanoz serpip, ılık veya soğuk servis yapın
MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet bibe
1 kilo domates
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 diş sarmısak
1 su bardağı su
Tuz
Sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Fındıklı bandırma tarifi

10 kişilik

Hazırlama süresi 10 dakika

Pişirme süresi 20 dakika

Malzeme listesi

1 su bardağı nişasta

7 su bardağı su

1 su bardağı pekmez

1 su bardağı dövülmüş fındık

Orta boy bir tencereye nişastayı aktarıp üzerine 2 su bardağı kadar suyu yavaş yavaş dökün Nişastanın topaklanmaması için mikserle iyice çırpıp, 5 su bardağı daha su ekleyin ve yine çırpın Orta ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın Kaynamaya başlayınca azar azar pekmezi ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Şimdi, uzun bir kek kalıbına, hazırladığınız bandırmanın yarısını dökün ve üzerine dövülmüş fındık içini yayın Biraz katılaşması için 5 dakika kadar bekleyip, kalan bandırmanın hepsini fındıkların üzerine aktarın Üstünü düzeltin ve buzdolabında bir gece kadar bekletin Ertesi gün kalıbı servis tabağına ters çevirin ve yine dövülmüş fındıklarla süsledikten sonra, dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.