07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şakşuka Tarifi

Malzeme listesi
6 adet orta boy patlıcan
3 adet çarliston biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
Sos için
6 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
1 su bardağı sıvıyağ
Öncelikle, patlıcanları çizgili şekilde, alacalı soyun Uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın Acısının çıkması için bol tuzlu suda 15-20 dakika bekletin Yeşil ve kırmızı biberleri de ayıklayıp yıkayın Sonra da ince halkalar şeklinde doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırın Önce patlıcanları karıştırarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın Sonra biberleri de kızartıp, patlıcanlarla karıştırın Sos için; domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın Zeytinyağında 5-6 dakika kadar pişirin Tuzunu ve sarmısağını ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Hazırladığınız bu sosu kızartmalarla karıştırın, servis tabağına boşaltın İsterseniz süzme yoğurtla da servis yapabilirsiniz
Şakşuka tarifi 2
Patlıcanların bütün kabuklarını soyun küp küp doğrayın Patatesi, kabağı, biberi küp küp doğrayıp, ayrı ayrı kızartın Domatesleri tencereye rendeleyin Sarmısağı ince kıyın kısık ateşte pişirin Ketçap, sirke ve şekeri ekleyip, sos suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin Kızarttığınız sebzeleri bir tepsiye alın 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin İnce kıyılmış maydanoz serpip, ılık veya soğuk servis yapın
MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet bibe
1 kilo domates
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 diş sarmısak
1 su bardağı su
Tuz
Sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Fındıklı bandırma tarifi
10 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
1 su bardağı nişasta
7 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı dövülmüş fındık
Orta boy bir tencereye nişastayı aktarıp üzerine 2 su bardağı kadar suyu yavaş yavaş dökün Nişastanın topaklanmaması için mikserle iyice çırpıp, 5 su bardağı daha su ekleyin ve yine çırpın Orta ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın Kaynamaya başlayınca azar azar pekmezi ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Şimdi, uzun bir kek kalıbına, hazırladığınız bandırmanın yarısını dökün ve üzerine dövülmüş fındık içini yayın Biraz katılaşması için 5 dakika kadar bekleyip, kalan bandırmanın hepsini fındıkların üzerine aktarın Üstünü düzeltin ve buzdolabında bir gece kadar bekletin Ertesi gün kalıbı servis tabağına ters çevirin ve yine dövülmüş fındıklarla süsledikten sonra, dilimleyerek servise sunun
|
|
|