Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, kabaklı, köfteli, yaz, yemeği

Bulgur Köfteli Kabaklı Yaz Yemeği

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Köfteli Kabaklı Yaz Yemeği



Bulgur Köfteli Kabaklı Yaz Yemeği






“Şu iki kimse elbet ölümü hatırlamaz,
Birisi haramdan kaçmaz, biri de namaz kılmaz”(anonim)

*************************
Köy yemeklerini, yöresel yemekleri çoğumuz seviyoruz Haftalardır arşivimde bekleyen bu nefis yemeği, kabak bitmeden yayınlamak istedim Daha önce bu yemeğin patlıcanları olanını yapmıştım hatırlarsanız İnanın nefis bir yemek Özellikle Malatya yöresinde etsiz bulgur köftesi çok meşhurdur Zaten bende bir çok çeşidini yaptım ve hâlâ bitmediAnalı kızlı köfte,Ispanaklı köfte,yumurtalı köfte aklıma gelenlerden sadece bir kaçı Bu köfteyle yapılan yemeklerde çoğu zaman et kullanılmaz Onun yerine daha çok siyah mercimek kullanılır
Bu köfte Malatya’da en çok yarmayla yapılırYarma unlu köftelik bulgurdur Bazıları aşurelik buğdaya yarma diyorlar Malatya da ise aşurelik buğdaya çoğunlukla gemdirme veya dövme deniyor
Ben köfteyi sert yaptığı için yarmayı tercih etmiyorum Onun yerine köftelik bulgur ve un kullanıyorum Her evde bulunan malzemelerle, mütevazi sofralarınıza lezzetli bir tarif daha…
Malzemeler
Köftesi için
  • 1 su bardağı ince bulgur (simit, esmer değil, sarı bulgur olacak)
  • 1 su bardağı su (ıslatmak için)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla un
  • Tuz
  • ( ben bu malzemenin iki katını kullandım )
Diğer malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça (Seviyorsanız daha fazlada olabilir)
  • Yağ, tuz ve reyhan (Bence reyhan olmazsa olmaz)

Nasıl yapılır?
  • Bulguru bir bardak soğuk suyla kısır ıslar gibi ıslatın
  • 1 saat kadar ıslanan bulgura unu ve tuzu ekleyip, az su ilavesiyle özleşene kadar yoğurun
  • Bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın
  • Diğer tarafta bir tencereye soğanı ve biberi doğrayıp yeteri kadar yağda pembeleştirin
  • Domatesleri de ekleyip pişirin
  • Küçük doğranmış kabakları da ilave edip 2-3 dakika pişirin
  • Tencerenin üçte birine gelecek kadar su ekleyin, tuzunu atıp kaynamaya bırakın
  • Kaynayan suya köfteleri ilave edin Suyu az gelirse kaynar su ekleyin
  • Reyhanı da ilave edin Köfteler havalanınca ( takriben 10 dk sonra) yemeğin altını kapatın
  • Fazla bekletmeden servis yapın
  • Cahidenin notları
[*]Sarı bulgur yerine esmer bulgur kullanacaksanız, ıslattığınız suyu azaltın Çünkü esmer bulgur çok su çekmiyor Köfteniz hamur olmasın[*]Bu tarz köfteli yemeklerde, yemeği servisten bir kaç saat önce hazırlarsanız, köfteler şişer ve istediğiniz lezzeti bulamazsınız Köftesi piştikten hemen sonra ikram etmelisiniz[*]Bulgurlu köftelerle yapılan yemekler, tek başına ana yemektir Yanına ne pilav ne çorba yakışır Yanına en çok ayran ve turşu yakışır[*]cahide alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.