Zeytinyağlı Ve Portakallı Kereviz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ve Portakallı Kereviz![]() 4 kereviz 1 portakalın suyu ve rendesi 1 havuç 1 patates 10 arpacık soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 2 limonun suyu tuz yarım yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1 çay kaşığı şeker Kerevizler soyulur ve elma dilimi kesilir Limonlu suda bekletilir Havuç ve patatesler soyulup küp şeklinde doğranır Arpacık soğanlar soyulur Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyduktan sonra arpacık soğanlar, havuç, patates ve yarım yemek kaşığı un ile hafif sotelenir Su, portakal suyu ve rendesi eklenir Tuz ve şeker atılır Havuçlar pişmeye başlayınca kerevizler ilave edilir Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir
|
|
|
|