Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması![]() Kullanılan Malzemeler: Dilediğiniz kadar bamya Limon Tuz Tereyağı Sarımsak Domates Kızartmak için yağ Tarifin Hazırlanışı Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz ![]() ![]() Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz ![]() ![]() Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi ![]() )Kızaran bamyaları tabağa alın ![]() ![]() Sosu için 5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor ![]() ![]() Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz (daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz ![]() )Pişen sosumuzu hiç soğutmadan,bamyaların üzerine döküp üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz ![]() (birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek için bekliyorlarVeee enfes bamyalar hazır! ![]() ![]() parmaklarınızı yiyeceksinizDilerseniz yoğurtla servis edin![]() ![]() (sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lütfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salça ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak afiyet olsun |
|
|
|