![]() |
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık![]() 1 su bardağı sıvıyağı 6 patlıcan 400 gr taze bezelye 2 tavuk but fileto 2 domates 3-4 dal taze soğan 2-3 dal dereotu Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, karabiber Bezelyeli ve tavuklu karnıyarık: Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin ![]() ![]() 3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şefin Yorumu : Baharın en taze sebzelerinden bezelye, A, C, B1 ve B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum mineralleri açısından çok zengin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|