![]() |
Pırasa Çullaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasa Çullaması![]() 1 kg pırasa 2 soğan 250 gr kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 sivribiber 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kahve fincanı sıcak su 1 çorba kaşığı limon suyu 3 yumurta Yarım su bardağı un Tuz karabiber Kızartmak için Sıvıyağ Pırasa çullaması: Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın ![]() ![]() kesin ![]() ![]() alıp iyice süzün ![]() Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın ![]() ![]() ![]() Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın ![]() ![]() Pırasaları yayvan bir tencereye dizin ![]() Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|