Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, güveçte, taze

Güveçte Taze Fasulye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Taze Fasulye





1 kg taze fasulye
750 gr kuzu kuşbaşı et
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızıbiber
3 domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Güveçte taze fasulye:
Soğanı piyazlık doğrayın Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın Sarımsakları dörde bölün Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın Kuzu etlerini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1 dakika pişirin Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin Ayıklayıp yarıya böldüğünüz taze fasulyeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha soteleyin Doğranmış domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın 7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Daha sonra önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.