Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, kuru, patlıcanlı

Patlıcanlı Kuru Fasulye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuru Fasulye





250 gr dermason fasulye
5 patlıcan
Kızartma için sıvıyağ
150 gr kuşbaşı dana eti
3 soğan
3 domates
1 kırmızı salçalık biber
1 çarliston biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

Patlıcanlı kuru fasulye:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın Sarımsakları soyup ezin

Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin Eti ilave edip kavurun Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.