![]() |
Girabolu Soslu Asma Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Girabolu Soslu Asma Bohçası![]() 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı aşurelik buğday 2 kemiksiz tavuk budu 1 soğan 1 havuç 250-300 gr asma yaprağı Karabiber, kırmızıbiber Kekik, reyhan Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 1 su bardağı su Tuz Sos için: 1 çay bardağı girabolu (frenk üzümü) suyu 3-4 diş sarımsak 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pekmez Tuz Süsleme için: Girabolu tanesi (frenk üzümü) 2-3 asma yaprağı Yarım çorba kaşığı sıvıyağ Girabolu soslu asma bohçası: Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Asma yapraklarını haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; sarımsakları kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|