Mercimek Sepetinde Kapuska |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimek Sepetinde KapuskaSepet için 140 gr yeşil mercimek 160 gr kırmızı mercimek 2 havuç 1 yumurtanın sarısı 2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 çorba kaşığı galeta unu 4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Kapuska için 300 gr beyaz lahana yaprağı 1 çorba kaşığı pirinç 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 45 dilim çemensiz pastırma 1 su bardağı sıcak su Tuz karabiber Mercimek sepetinde kapuska: Havuçları temizleyip rendeleyin Havuç, kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayıp süzün Hepsini birlikte robota alıp ezin Püreyi çukur bir kaba alın Tuz, yumurtanın sarısı, peynir, galeta unu, yağ ve unu ilave edip yoğurun Elinizi unlayıp hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparın Hamur parçalarını yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Soğumaya bırakın Kapuska için soğanları temizleyip kıyınLahana yapraklarını iri doğrayın Sıvıyağı tencerede kızdırın Soğanı ekleyip kavurun Lahanayı ilave edin Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Pirinci ilave edip lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pastırma dilimlerini doğrayıp lahanaya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın Kapuskayı mercimekli sepetlere paylaştırıp servis yapın |
|