Zeytinyağlı Patlıcan Paçası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası3 patlıcan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 soğan 1 sarı dolmalık biber 4-5 diş sarımsak 3-4 domates 3-4 dal maydanoz Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı sirke Yarım tatlı kaşığı tozşeker Kızartma için sıvıyağ Tuz Zeytinyağlı patlıcan paçası: Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin Tuzlu suda 15 dakika bekletin Süzüp elinizle suyunu sıkın Kâğıt havlu ile kurulayın Sıvıyağı tavada kızdırın Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın Soğanları soyup piyazlık doğrayın Biberin çekirdeklerini çıkarın Domateslerin kabuklarını soyun Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın Sarımsakları temizleyip kıyın Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin Domatesleri ilave edin Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın Patlıcanları fırın tepsisine alın Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun |
|