Tavuklu Bakla Graten |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bakla Graten600 gr bakla 3 salçalık kırmızıbiber 100 gr tavuk göğüs eti 40 gr tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 limonun suyu 2 su bardağı süt tuz karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat Tavuklu bakla graten: Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin Süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın Salçalık kırmızıbiberleri temizleyip uzun şerit şeklinde kesin Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayın Eti bir kaba alıp tel tel ayırın Beşamel için tereyağını tavada eritip kalan bir kaşık unu ilave edin ve devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun Sütü ekleyip boza kıvamını alana kadar karıştırın Tuz, iki kaşık kaşarpeyniri, karabiber ve muskatı ekleyip ocaktan alın Baklaları ve şerit biberleri yağlanmış fırın kabına değişimli olarak yerleştirin Üzerine tel tel ayrılmış eti serpiştirip kalan bakla ve biberleri ilave edin Beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırına verin 5-7 dakika pişirip üzerine kalan peyniri serpiştirin 2-3 dakika daha pişirip fırından alın Sıcak servis yapın |
|