Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya1, taze, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Taze Barbunya-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Barbunya-1





1 kg taze barbunya
2 soğan
2 dal taze soğan
3 domates
2 sivri biber
1 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
2 dal maydanoz
Tuz

Zeytinyağlı taze barbunya:
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın Soğanları kıyın Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sivri biberleri ve maydanozu kıyın
Zeytinyağını tencerede kızdırın Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.