Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, dizme

Bakla Dizme

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Dizme





500 gr bakla
2 su bardağı mısır unu
Tuz
35 gr tereyağı
2 diş sarımsak

Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu

Bakla dizme:
Baklaların uç kısımlarını kesip unlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin Kaynayan limonlu suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve buzlu suya aktarın Mısır ununu bir tabağa alıp tuz ekleyin

Tavaya biraz yağ sürün Baklaları teker teker mısır ununa bulayıp tavaya bir sıra dizin İnce doğranmış sarımsak dilimleri ve küçük tereyağı parçaları yerleştirip baklalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın En üste tekrar yağ yerleştirip orta ateşte bir tarafını 10 dakika pişirin

Tepsi ya da kapak yardımıyla çevirip 10 dakika daha pişirin Sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.