Soslu Taze Bakla Kızartması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Taze Bakla KızartmasıYarım kg taze bakla Ayçiçeği yağı Sosu için 1 şişe soda 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı köri 2 diş ezilmiş sarımsak Tuz Karabiber üzeri için 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay bardağı domates püresi 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kekik Soslu taze bakla kızartması: Taze baklaları ayıklayıp yıkayın Derin bir kaseye sos için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın Baklaları bu sosa bulayın Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Soslu baklaları yağda kızartın Zeytinyağını bir tavada ısıtın 1 diş sarımsağı ekleyip hafif soteleyin Biber salçası ve domates püresini ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin Son olarak tuz, karabiber ve kekik ekleyip 2 dakika pişirin ve ocaktan alın Kızarttığınız baklaların üzerine gezdirip sıcak servis yapın |
|