Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, frenk, kompostosu, kırmızı, üzümü

Armut Ve Kırmızı Frenk Üzümü Kompostosu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Ve Kırmızı Frenk Üzümü Kompostosu





Malzemeler
4 adet armut (yaklaşık 750 gr)
2 adet limon
125 gr kırmızı frenk üzümü
100 gr tozşeker (yarım su bardağı)
500 ml su (2,5 su bardağı)
30 ml creme de cassis (siyah frenk üzümü likörü) 2 çorba kaşığı
1 adet vanilya çubuğu veya 5 ml (1 çay kaşığı) vanilya esansı
45 gr kıyılmış badem (3 çorba kaşığı)

Kremşanti için
250 ml çiğ krema (4 kahve fincanı)
15-30 ml pudra şekeri veya tozşeker (1-2 çorba kaşığı)
15-30 ml creme de cassis (siyah frenk üzümü likörü)

Hazırlanışı
Armutları saplarını üstlerinde bırakarak soyun Armutların kararmaması için limonların birini kesin ve armutları limonla ovun Dip tarafından çalışarak armudun çekirdeklerini ve lifli orta kısmını sebze soyacağı ile çıkarın Bir çatal yardımıyla tüm frenk üzümlerinin saplarını ayıklayın İkinci limonun kabuğunu sebze soyacağı ile soyun ve suyunu sıkın Limon kabuğunu ve limon suyunu su, şeker ve eğer kullanıyorsanız boydan boya kesilmiş bir vanilya çubuğu ile karıştırın Bu şerbeti, şeker tamamen eriyene kadar ısıtın Şerbeti kaynatın ve kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alın Şerbete armutları yatırın Meyvelerin üstüne yuvarlak kesilmiş bir yağlı kağıt ve ısıya dayanaklı bir tabak kapatarak suyun üstüne çıkmalarını engelleyin Yavaş ateşte, 15-25 dakika, armutlar yumuşamaya yüz tutana kadar haşlayın Haşlama süresi armutların olgunluğuna göre değişir Frenk üzümlerini armutlara ilave ettikten sonra tencereyi tekrar ateşe koyup yaklaşık 10 dakika, armutlar yumuşayıncaya kadar haşlamaya devam edin Küçük bir bıçağın ucuyla armutların yumuşaklığını kontrol edin Meyveleri şerbetin içinde soğutun Delikli kepçe ile armutları ve frenk üzümlerini cam bir servis tabağına aktarın Şerbeti, yarı yarıya buharlaşana ve koyu bir şurup kıvamına gelene kadar, 5-7 dakika kaynatın Creme de cassis ile beraber, eğer kullanıyorsanız, vanilya esansını şerbete ekleyin Şerbetin soğumasını bekleyin, süzün ve meyvelerin üzerine dökün Kompostonun üzerini örterek buzdolabına kaldırın ve bademlerle kremşantiyi hazırlayın Fırını 180°C ısıtın Bademleri hafifçe kızarana kadar, 8-10 dakika kavurun Kremşantiyi hazırlamak için çiğ kremayı soğutulmuş bir kasede yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın Şekeri ve creme de cassis’i ilave ederek sert tepecikler oluşana kadar çırpın Meyvelerin üzerine bademleri serpiştirin Kremşantiyi ayrıca servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.