Kavunlu Serinlik |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavunlu Serinlikyarım kavun 1 adet portakal Yarım su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı ılık su 4 su bardağı limonata Yeteri kadar buz Limonata için: 4 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 4 adet limon Hazırlanışı: Kavun ve portakalı soyup dilimleyin Kevgirden bastırarak geçirip suyunu bir kapta toplayın Üzerine tozşeker ve ılık su ekleyip iyice karıştırın Limonata için su ve tozşekeri kaynatıp soğumaya bırakın Limonların suyunu sıkıpkevgirden geçirin ve tozşekerli su karışımına ekleyin Hazırladığınız limonatayı kavunlu portakallı suya ilave edipbuzdolabında 1 saat dinlendirin Servisten önce kırılmış buzları bardaklara pay edin Üzerine kavunlu serinliği ekleyip servis yapın |
|