![]() |
Beypazarı Sarması (Ankara) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beypazarı Sarması (Ankara)![]() Malzemeler 200 adet orta boy asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 orta boy kuru soğan 2 sap taze soğan 150 gr ![]() yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Hazırlanışı Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır ![]() |
![]() |
![]() |
|