![]() |
Yöresel Yemek Sir Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Sir TarifiBu yemek Sivasta ve Tuncelide oldukça yaygındır ![]() ![]() ![]() Gerekli mazlemelerimiz: iç malzeme için; 4 su bardağı un,1 ![]() ![]() Sosu için; ½ litre ayran , 1 baş sarımsak , 2 yemek kaşığı tereyağı Yemeğin yapılışı; Bir kapta unu ve tuzu karıştırıp alabildiğine su koyup yoğururuz ![]() ![]() ![]() Ayran ve sarımsağı bi kapta karıştırıp ısıtıyoruz ![]() ![]() Pişirdiğimiz kömbeyi geniş bir kapta (tepsi olabilir, servis tabağı olabilir) lokma lokma doğrarız ufalarız ![]() ![]() Öneri; yemeği çatalla yiyoruz malum yerken ayranı ve yağı masaya damlayabilir aman dikkat elinize bir peçete alıp çatalın altında tutabilirsiniz Afiyet, bal şeker olsun yarraaasınnnn ![]() ![]() tarifi yapmadım kendi ellerimle yazdım ona göre ![]() |
![]() |
![]() |
|