Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, cive, patlıcanlı

Patlıcanlı Cive (Antalya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Cive (Antalya)



malzemeler
2 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
3-4 sivribiber
2 orta boy domates
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz

Patlıcanları alaca soyup fındık iriliğinde küp doğrayalım Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp süzgece alalım ve suyunu süzelim Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım Küçük doğranmış sivribiberleri ekleyip 2 dk daha kavuralım Patlıcanları ekleyip patlıcanlar yumuşayana dek kavurmaya devam edelim Domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak ekleyelim, 1 d daha kavuralım Sebzelerin üzerine pirinçleri serpelim Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kad sıcak su ekleyerek tuzunu ayarlayalım Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım Soğuttuktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.