Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, ciğer, kebabı, soğan, yatağında

Soğan Yatağında Ciğer Kebabı (Adana)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Yatağında Ciğer Kebabı (Adana)



1 kuzu ciğeri
1 kâse kuyruk yağı
1 orta boy soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz

Zarını soyduğunuz ciğeri, kuşbaşından daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayın Bir kapta kimyon ve toz kırmızıbiberle harmanlayıp, bir saat kadar dinlendirin Kuyruk yağını da aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayın Bir şişe üç, dört adet ciğer; bir, iki adet kuyruk yağı olacak şekilde dizin Mangalda veya elektrikli ızgarada fazla sertleştirmeden, suyunu kaybettirmeden beşer dakika kadar çevirerek pişirin Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıydığınız maydanozu tuzlayarak karıştırın Sumakla lezzetlendirebilirsiniz Tabağa yaydığınız maydanozlu soğan yatağının üzerine ızgara ettiğiniz ciğerleri şişten sıyırarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.