Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
butu, çekmesi, kaz, samsun

Kaz Butu Çekmesi ( Samsun )

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Butu Çekmesi ( Samsun )




8 kişilik
Malzemeler

1 adet kaz
3 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tandır Anadolu'da her evde vardır Bir buçuk metre derinliğinde, kesik huni şeklinde kırmızı topraktan yapılmış bir ocak İçinde odun yakılarak kızdırılır, ekmek ve yemek yapımında kullanılır Bazı evlerde ısınmada da kullanılır Kaz kesildikten sonra 4-5 saat güneşe asılarak kurutulur Bu sırada bulguru tuzlu suda haşlarız Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız Suyunu çekip göz göz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız Tandırın sıcaklığı ile kızaran kazın yağı pilavın üzerine damlar Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenir Kaz piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, kaz fırında ayrı kızartılır Her ikisi de sıcakken, kazın fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.