Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, çorum

Çorum Baklavası (Çorum)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorum Baklavası (Çorum)




Malzemeler

Hamur için:
  • 4 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Bir tutam tuz?
İç malzeme:
  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
  • 1 paket (250 gr) margarin
Şurup için:
  • 7 su bardağı tozşeker
  • 8 su bardağı su
Yemek Tarifi

1 Tozşekeri suyla kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın 2 Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın Yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun Hamuru eşit büyüklükte 20 parçaya ayırıp yuvarlayarak 20 beze yapın Bezeleri hafif un serperek ince yufkalar halinde açın 3 Margarini eritip 1 çay bardağı kadarını ayırın Kalan margarini yufkaların üzerine sürüp ceviz içini serpiştirin Her bir yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan ortaya doğru toplayarak büzün ve oklavadan çıkarın 3-4 cm’lik parçalar halinde kesip yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin Ayırdığınız margarini kızdırıp sıcak olarak yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin 4 Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün Şurubu çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.