Üzümlü Süzme Pilav (Kars) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Süzme Pilav (Kars)3 su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm Yarım kg kuzu kuşbaşı 4 çorba kaşığı Tereyağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Et yumuşayana kadar haşlanır Pirincin üzerine, geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz eklenir Orta ateşte şekli bozulmadan şişene kadar kaynatılır Sonra süzgece aktararak suyu süzülür, tekrar tencere konur Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı parça parça bırakılır Kapak kapatılır, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir Bu arada yıkanmış kuru üzüm 1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir Haşlanmış et de 1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir Pişen pilav yayvan servis tabağına konur Üzerine kavrulan üzüm, kenarlarına et yerleştirilir
|
|
|
|