Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, herise

Herise (Hatay)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Herise (Hatay)



MALZEMELER
750 gr kemikli kol
125 gr kuyruk yağı
1 yemek kaşığı kimyon
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 yemek kaşığı tuz
8 su bardağı su
YAPILIŞI
Kol üç parçaya bölünerek suya yatırılır Etin içindeki kan temizleninceye kadar su dört beş kez değiştirildikten sonra bir tencereye alınıp üzerine sekiz bardak su eklenerek kaynatılır Su kaynamaya başlayınca ateş kısılarak üzerine dövme atılır Yaklaşık bir buçuk saat pişirilip ve aynı sıcaklıkta dövmenin pişmesi sağlanır Dövme pişince etten kemikler ayıklanarak çok kısık ateşte bir tahta kevgir yardımı ile et ve dövme birbirinin içinde eriyene kadar dövülür Bir müddet dinlendirmeye bırakılır Bir tavaya ince kıyıImış kuyruk yağı eritilerek sıvı şekle gelmesi sağlandıktan sonra, herise bir tabağa alınır Üzerine eritilmiş kuyruk yağı gezdirilip, yağın üzerine de kimyon serpilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.