Börek Çorbası (Kayseri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Börek Çorbası (Kayseri)6 kişilik Gerekli malzeme: 2 5 su bardağı un1 yumurta Yarım su bardağı su Tuz İç malzemesi: 150 gr kıyma Yarım demet maydanoz 2 soğan 8 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış mercimek 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz Kuru nane 1 Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp sert bir hamur hazırlayın 15 dakika dinlenmeye bırakın![]() 2 Kıyma, maydanoz ve rendelenmiş soğanla iç malzemeyi hazırlayın ![]() 3 Dinlenen hamurdan kalın bir yufka açıp birer santimlik kare parçalar kesin Üzerlerine birer tutam kıymalı harç yerleştirip bohça şeklinde kapatın![]() 4 8 su bardağı suyu geniş bir tencerede kaynatın Hazırladığınız bohçaları kaynamakta olan suya atıp 10 dakika haşlayın Mercimeği ekleyip 5 dakika daha kaynatın![]() 5 Margarini tavada eritip salçayı ilave edin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin Ateşten alıp kuru nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın![]()
|
|
|
|