Şırdan Dolması (Adana) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şırdan Dolması (Adana)GEREKLİ MALZEMELER: (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr kıymaYarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber TEMİZLENİŞİ İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyicetemizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidirYAPIMI Soğanlar küçük küçük doğranır Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır![]() Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir![]() harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir ![]() ![]()
|
|
|
|