Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konur ve bir taraftan sarılmaya başlanır İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak burma şeklinde dizilir Daha sonra sade yağ eritilerek dökülür Tepsi düşük ateşli fırında kızarana kadar (20 dk) pişirilir Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve başka bir tepsiye ters çevrilerek konur Süzülen yağ tekrar kadayıfa dökülerek hafif kızarıncaya kadar (10 dk) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür Kadayıf şerbetlendikten sonra 5 dk kısık ateşte pişirilir ve servise sunulur Kıvamın Hazırlanması;1 kg toz şeker ve yarım litre su yüksek ateşte kaynatılır
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.