Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, mangır, niğde

Mangır Çorbası (Niğde)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangır Çorbası (Niğde)




Malzemeler

  • 1 su bardağı kuş gözü erişte
  • 8-10 adet erik kurusu
  • 1 avuç kesme erişte
  • 8-10 kayısı kurusu
  • 1 su bardağı pekmez
  • 30 gr tereyağı
  • 8 su bardağı su
  • tuz
Yemek Tarifi

Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin Pekmezi ekleyip kaynatın Tencereyi ocaktan alın Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın

Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.