![]() |
Tavuk Kapaması (Trakya Usulü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Kapaması (Trakya Usulü)![]() Malzemeler 1 adet alüminyum tepsi 3 bardak pirinç 1 adet tavuk 1 adet soğan 1 tatlı kaşıgı tuz 1 tatlı kaşıgı karabiber 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Bir tencere içinde tavuğumuza su ekleyip haşlamaya alıyoruz ![]() ![]() Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz, bu aşamada alüminyum tepsiyi kullanmayıp yakma riskini göz arda etmeden hemen bir teflon tencere içinde soğanları kavurabilirler deneyimsiz ve ilk yapanlar bu yöntemi denemelerini tavsiye ederim… Kavrulmuş soğanların üzerine pirinçlerimizi yıkayıp tuzunu da ekleyip alüminyum tepsi içinde bütün malzemeleri karıştırmaya devam ediyoruz orta ateşte pişirmeye ve harlı ateşte olmamasına dikkat edelim, pirinçlerimizi yakmadan hızlı bir şekilde malzemeleri birbirine yedirelim bu aşama çok önemlidir! İkinci kısım haşlanan tavuklardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin afiyetle yemesini dilerim… |
![]() |
![]() |
|