![]() |
İçi Etli Dışı Etli Sivas İçli Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçi Etli Dışı Etli Sivas İçli Köftesi![]() ![]() Kullanılan Malzemeler: ince bulgur kıyma çok az tavuğun göğüs yerinden 2 büyüksoğan 1 yumurta 1 paket kabartma tozu baharat(köfte baharı,pul biber,nane,reyhan) Hazırlık önce soğanları doğrayıp tencereye attım üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koydum 2-3 dakika kavurdum sonra eti ekledim etle soğan et suyunu çekene kadar kavruldu tuzunu ve baharatlarını tadına bakarak ekledim soğumaya bıraktım iyice donması lazım yağın yoksa köfteler dağılır Tarifin Hazırlanışı bir kaba göz kararı bulgurumu koydum içine kıymayı ve bir avuç kadar çekilmiş tavuk etni koydum rondoda çok ince çekilmiş kuru soğanı ve baharatları ekleyip yoğurmaya başladım püf nokta 1 pakette kabartma tozu atılırsa köftenin hamuruna hem taş gibi olur hemde dağılmaz 15 dakika kadar ara ara su katarak yoğurdum macun gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar aldım içlerini oyup oyup kapattım |
![]() |
![]() |
|