![]() |
Göce Köftesi (Afyon) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Göce Köftesi (Afyon)![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı göce (kırılmış buğday) 1 su bardağı düğü (ince bulgur) 2 baş soğan Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber 1 fincan sıvı yağ 1 bardak sıcak su Sosu için 1 kase süzme yoğurt 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates Yapılışı: Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|