Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, göçe, köftesi

Göce Köftesi (Afyon)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göce Köftesi (Afyon)





Malzemeler
1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 baş soğan
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
1 bardak sıcak su

Sosu için
1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates

Yapılışı:
Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır Tuz ve nane eklenerek bir müddet dinlendirilirSoğan rendelenerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiştir İki elimiz arasında bilye büyüklüğünde yuvarlanır ve içinin de pişmesi için ortasına bir parmağımızla bastırırızBu arada geniş bir kapta tuzlu su kaynatılır
Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir Ezilmemesine dikkat ederek karıştırılır Pişince tepsiye dökülerek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir Salça bir miktar yağda kızdırılarak hazırlanan sos üzerine dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.