Şiveydiz (G.Antep) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiveydiz (G.Antep)500 gr kuzu eti Yarım demet taze soğan Yarım demet taze sarımsak 2 su bardağı haşlanmış nohut 100 gr süzme yoğurt 1 yumurta 50 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Şiveydiz: Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri tencereye alın Etleri geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin Et pişerken suyunun berrak olması için köpüğünü alın Taze soğan ve sarımsakları iri doğrayıp etlere ilave edin Nohudu ekleyin Yoğurdu bir kaba alın Yumurtayı ilave edip karıştırın Tencereden aldığınız su ile karıştırıp ılındırın ve yavaş yavaş tencereye aktarıp hızlıca (yoğurdun kesilmemesi için) karıştırın Ayrı bir tavada tereyağında nane ve kırmızı toz biberi 1-2 dakika pişirin Tencereye ilave edip karıştırın Ocaktan alıp sıcak servis yapın |
|